In januari heb ik zaden van de wilde klis (of klit) op rijen gezaaid in mijn wilde plantenakker. Het zaad is dicht op elkaar gezaaid en erg goed opgekomen. Om later in de zomer de kliswortels te kunnen oogsten moet ik nu behoorlijk dunnen. En dat was precies de bedoeling! Voordat de eerste echte blaadjes verschijnen zijn de kiemplantjes erg lekker. Ik kan nu dus een tijdje erg veel kiemplantjes oogsten, met of zonder worteltje. Reuzegezond, zoals alle kiemgroente. In deze salade zit veel van deze jonge oogst, samen met winterpeen. En verder heb ik heel kleingesneden Roomse kervel blad toegevoegd, kraailook en vooral ook véél bloemen van de paardenbloem. De gulle gele lintbloemen zijn van de kelkblaadjes afgeknipt. Ze zijn rijk aan polyfenolen en daarnaast verhogen ze het gemoed: wie wordt er nu niet vrolijk van die goudgele sliertjes? Zorg er wel voor dat je genoeg bloemen laat staan voor de insecten, zij hebben het nog harder nodig dan wij.
De winterpeen is met de spiralizer tot kleine sliertjes gesneden, en ik heb nog wat walnoten aan de sla toegevoegd. Serveer de salade met één van de dressings uit mijn boeken. In mijn nieuwe boek kun je o.a. kiezen uit groene godindressing, yoghurtdressing, fruitdressings, avocadodressing en de wilde kruidendressing (zie foto rechtsonder). De recepten van de laatste twee vind je in het inkijkexemplaar van dit Basisboek Wilde Bladgroenten. Alle wilde planten in deze salade zijn bij mij verkrijgbaar.